Kako podjeliti google map lokaciju

Objavljeno: 30.07.2017


Nekada nam je potrebno da nekom pošaljemo google map lokaciju. Da bi to uradili treba da uradimo sljedeće :

Pogledaj video za brzo upustvo.

1) Prvi korak

Bi bio da otvorimo google map, da bi otvorili google map kliknite OVDJE Nakon toga trebao bi Vam se otvoriti prozor kao na slici ispod.

Klikni ovdje da vidis sliku


Da bi približili određeno mjesto idite u dojnji-desni dio web stranice i kliknite na +
Da bi se udaljili od lokacije idite u dojnji-desni dio web stranice i kliknite na -
ILI koristite točak na mišu za približit / udaljiti .

2) Drugi korak

Bi bio da kada se približimo lokaciji koju želimo da podjelimo da kliknemo jednom lijevim klikom miša na mjesto koje želimo da podjelimo(1 na slici ispod). Ako smo to uradili dobro dobit ćemo ispod mali prozor sa kordinatama(2 na slici). Onda treba da kliknemo jednom lijevim klikom miša na koordinate(2 na slici ispod), i ako to dobro uradimo otvoriti će nam se sa lijeve strane mali prozor(3 na slici ispod)

Klikni ovdje da vidis sliku


3) Treći korak

Bi bio da kliknemo jednom lijevim klikom miša na SHARE (1 na slici ispod), pa onda na Short URL (2 na slici) i napokon da iskopiramo link i podjelimo ga sa drugim (3 na slici).

Za osobe koje se tek pošle da koriste računar i treba im još detaljnije : Da bi iskopirali link (3 na slici ispod) pozicionirajte miš na jedan kraj linka(ispred njega ili iza njega) pritisnite i držite lijevi klik miša i povucite miš na drugi kraj linka.Kada Vam čitav link promjeni boju to znači da ste ga označili,možete pustiti lijevi klik miša.Nakon toga kliknite na takav označen link desnim klikom miša(kliknete i pustite) da dobijete opcije za kopiranje i idite na opciju Kopiranje ili Copy. Sa tim korakom ste kopirali link. Nakon toga otiđite u email, viber, word dokument ili bilo gdje drugo gdje želite da zaljepite / podjelite link i kliknite desni klikom miša(jednom i pustite) i idite na opciju Zalijepi ili Paste

Klikni ovdje da vidis sliku


Šta je dajmi.info i kako dodati izmjene na tekst.

Dajmi.info je web portal koji ima za cilj da prikupi razne korisne informacije iz svakodnevnog života,prezentira ih na jednostavan,pregledan i koristan način i učini ih dostupnim svima. O svakoj osobi,usluzi,temi, trudimo se da iskupimo i preglednim učinimo što više informacija.Molimo Vas da nam pomognete i napišete vaše komentare i iskustva ispod. Informacije u DAJMI.INFO mogu i dodaju svi koji žele da podjele informacije sa ostalim.
Ako želite podijeliti / poslati informaciju poznaniku idite ispod na “podjeli info preko”.

Za više detalja o DAJMI.INFO klikni OVDJE

U slučaju da želite da izmijenite ili dodate izmjenu na ovaj text(uputstvo), idite na na vrh stranice-> lijevo na meni i na opciju “Izmjenite trenutnu” kao na slici ispod
U tom slučaju DAJMI.INFO će automatski pokupiti link(nemojte ga brisati) tako da znamo na koju informaciju ili web stranicu se odnosi vaš dodatak ili izmjena.

Klikni da vidiš sliku

U slučaju da želite da podijelite novi text,uputstvo, informaciju idite na vrh stranice-> i lijevo na meni i na opciju "Napiši novu" .

Dajmi.info ne odgovara za tačnost podataka,komentare korisnika,ili za eventualnu štetu.

Svako je dobrodošao da podjeli iskustva,znanje, informacije ili ocijeni,komentariše.Mi ćemo uraditi sve,što je u našoj moći,da provjerimo validnost podataka.Komentari i iskustva

Podjeli info preko:

×
-PočetnaEmail: dajmi.info@gmail.comFacebook
×
-Početna-Gmail-Facebook-Ili pošaljite email na :
×
-Početna-Podjelite preko gmail-a-Ili pošaljite mail na:

Oznake

upustvo_informatika

| kako podjeliti google map lokaciju

| kako dobiti gogle map lokaciju

| kako dobiti link google map lokacije