Kako napraviti gmail

Šta je mail

Mail je samo Vaše mjesto na internetu iz kojeg možete komunicirati sa drugim ljudima,slati im slike, poruke, vide-e, dokumente i sl. Mail ima sličnosti sa telefonom, ko ima Vaš broj ( ili mail ) može Vas zovnuti (tj poslati Vam mail ), tako i Vi, ako imate nečiji broj (mail) to osobu možete zovnuti (poslati joj mail), ako nemate njihov mail, onda ga morate saznati(pitati ih). Primjer maila je dzon.vejn@gmail.com,svaki mail u sebi mora imati specijalni znak @ , po tome možete znati jeli Vam neko dao mail ili nije.Kako otvoriti gmail stranicu ako već imam gmail

Ako već imate gmail,da bi ste se logirali (prevedeno -> ušli) na gmail sa već postojećim gmail imenom i šifrom(passwordom) treba da KLIKNETE NA OVAJ LINK

Kako kreirati novi gmail

Da bi ste kreirali novi gmail račun kliknite na OVAJ LINK , i otvorit će Vam se prozor kao na slici ispod.

View post on imgur.com

Sada treba da popunite polja kao na slici iznad(kliknite na sliku da je povećate ako bude trebalo). Stavite Vaše ime i prezime, a mail neka vam uvjek bude ime.prezime@gmail.com tako će mail biti reprezentativniji. U slučaju da neko već ima isti mail, ispod maila dobit ćete poruku da je mail koji probate da rezervišete za sebe već zauzet(pogledajte sliku ispod).

View post on imgur.com

Ako se ovo desi onda vašem mailu dodajte još neku oznaku koja Vas opisuje, npr grad,državu,datum rođenja. U tom slučaju mail bi bio ime.prezime.pariz@gmail.com ili ime.prezime.francuska@gmail.com ili ime.prezime.2000@gmail.com .U našem slučaju mi smo samo dodali slovo x u našem primjeru, slika ispod.

View post on imgur.com

Šifra treba da u sebi ima jedno ili više veliki slova, jedno ili više mali slova, barem jedan ili više brojeva i specijalnih znakova. Nemojte stavljati da Vam šifra bude grad u kojem živite, klub za kojeg navijate, ime voljene osobe, datumi rođenja, 123456, i sl, inače će postojati velike šanse da Vam neko preuzme Vaš email i predstavlja se kao Vi.

Možda je najbolje uzeti stih iz neke pjesme tako da lakše zapamtite šifru, npr iOvoMiJeSkolaiDrugiPutaCuDrugacije9+ . Naravno vi možete koristiti kraći stih, ali kao što vidite imamo velika i mala slova, broj i specijalni znak - u ovom slucaju to je + .

Nakon toga šifru treba da ponovo unesete u polje ispod, zbog provjere, čisto da se vidi da je šifra koju ste ukucali šifra koju želite i da niste nigdje pogriješili pri unosu.

Predložili bi Vam da šifru zapišete na list papira, zajedno sa svojim mailom,u slučaju da zaboravite da se imate odakle podsjetiti.

Obavezno unesite svoj broj mobitela, jer ako to uradite, u slučaju da zaboravite šifru i izgubite papir na kojem ste napisali Vaš email i šifru, šifra se opet može vratiti pomoću telefona,takođe pristup Vašem mailu se može dodatno osigurati, npr svaki put kada se logirate google može da zahtjeva pored vaše šifre i sms kod koji google šalje na Vaš mobitel.Ali o tome na drugom upustvu.

View post on imgur.com

Polja koja smo mi ostavili prazna na slici iznad možete i Vi ostaviti prazna i ako je sve ostalo popunjeno, idite na dugme Next Step , ispod polja za unos. U mene je na engleskom , postoji šansa da će kod Vas biti prilagođeno drugom,na Vašem računaru, zadatom jeziku.Ako nešto nije dobro upisano, ili neko polje fali, google će Vas vratiti opet na istu stranicu, da ispravite Vašu grešku.

U slučaju da sve prođe uredno, trebalo bi da Vam se pojavi prozor kao na slici ispod.

View post on imgur.com

Na tom prozoru idite na plavo dugme u sredini, Nastavi, i nakon njega trebao bi Vam se otvoriti prozor kao na slici ispod.

View post on imgur.com

Na ovom prozoru možete da podesite razne postavke, ali o tome drugi put, sada nas zanima samo mail, na slici iznad je označeno gdje treba da kliknete da bi došli do maila, otvorit će Vam se mali prozor sa desne strane kao na slici ispod.

View post on imgur.com
View post on imgur.com

I napokon ako je sve prošlo uredno, trebao li da imate otvoren Vaš mail ispred sebe,kao na slici ispod.

View post on imgur.com

U drugom upustvu ćemo objasniti kao da koristite gmail(ili google mail), a svaki put kada se završi sa radom na Vašem mailu, treba da se odjavite sa Vašeg maila, a da bi to uradili idite koracima označenim na slici iznad.

Ako se ne odjavite sa Vašeg mail-a,onda neko ko sjedne poslje Vas na taj računar, imati će pristup Vašim mailovima i moći će da čita šta su drugi pisali Vama, tj moći će da čita Vašu ePoštu.

Čestitamo, otvorili ste Vaš gmail račun, i taj račun pored dopisivanja i razmjene maila, možete da koristite u android mobitelima.


------------------

Šta je dajmi.info i kako dodati izmjene na tekst(klikni me) ---------------------- Dajmi.info je web portal koji ima za cilj da prikupi razne korisne informacije iz svakodnevnog života,prezentira ih na jednostavan,pregledan i koristan način i učini ih dostupnim svima. O svakoj osobi,usluzi,temi, trudimo se da iskupimo i preglednim učinimo što više informacija.Molimo Vas da nam pomognete i napišete vaše komentare i iskustva ispod. Informacije u DAJMI.INFO mogu i dodaju svi koji žele da podjele informacije sa ostalim.
Ako želite podijeliti / poslati informaciju poznaniku idite ispod na "podjeli info preko". Za više detalja o DAJMI.INFO klikni OVDJE

U slučaju da želite da izmijenite ili dodate izmjenu na ovaj text(uputstvo), idite na na vrh stranice-> lijevo na meni i na opciju "Izmjenite trenutnu" kao na slici ispod
U tom slučaju DAJMI.INFO će automatski pokupiti link(nemojte ga brisati) tako da znamo na koju informaciju ili web stranicu se odnosi vaš dodatak ili izmjena.

Klikni da vidiš sliku

U slučaju da želite da podijelite novi text,uputstvo, informaciju idite na vrh stranice-> i lijevo na meni i na opciju "Napiši novu" .

Dajmi.info ne odgovara za tačnost podataka,komentare korisnika,ili za eventualnu štetu.

Svako je dobrodošao da podjeli iskustva,znanje, informacije ili ocijeni,komentariše.Mi ćemo uraditi sve,što je u našoj moći,da provjerimo validnost podataka.Komentari i iskustva


Podjeli info preko:

×
-PočetnaEmail: dajmi.info@gmail.comFacebook
×
-Početna-Gmail-Facebook-Ili pošaljite email na :
×
-Početna-Podjelite preko gmail-a-Ili pošaljite mail na:

Oznake

upustvo_informatika

| kako napraviti gmail

| kako da otvorim svoj gmail

| gmail kako se pravi

| kako napraviti gmail za facebook

| gmail kako otvoriti nalog

| gmail kako napraviti adresu

| gmail kako napraviti nalog

| gmail kako se pravi

| kako se pravi gmail

| kako aktivirati gmail adresu

| kako kreirati gmail

| kako se otvara gmail adresa

| kako otvoriti gmail stranicu

| E mail kako naoraviti napraviti Email